Nieky'Z Exclusieve handgemaakte sierraden

 Bezoek onze webshop 

Komt een vis bij de dokter, zegt de dokter; "ik zie het al, uit de kom"

De vissen worden één maal per twee á drie weken besteld. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk bijzondere vissoorten in ons aquarium te hebben, heeft u nog een bijzondere vissoort die u graag zou willen hebben, vraag dan bij ons of wij die kunnen bestellen. Daarnaast hebben we alle benodigdheden voor een tropisch aquarium en vissenkommen. Denk hierbij aan pompjes, filters, verlichtings- en verwarmingselementen, stofzuigers, vangnetjes en middelen om het water te testen en te verbeteren. Maar ook verschillende plantjes, grindsoorten (in verschillende kleuren) en attributen om uw aquarium op te leuken. Ook beschikken wij over een aantal middelen tegen bepaalde ziektes die bij vissen veel voorkomen. Wij aqua-scapen zelf, wat inhoud dat u een stuk hout of een ornament kunt laten beplakken met plantjes zodat dit een verrijking voor uw aquarium zal worden. Uw hele aquarium opnieuw in laten richten, kan ook maar dit gebeurt dan vaak op locatie.

Voeding:

Wat betreft de vissen hebben wij vele soorten vissenvoer in ons assortiment. Dit voer is in de vorm van vlokken of korrels, maar ook levend of diepvries. Denk hierbij aan Artemia, rode of witte muggenlarven, tubifex, etc.

Advies:

Wanneer u vissen wilt aanschaffen is het belangrijk om te bepalen of u warm water vissen of koud watervissen wilt hebben. Een goudvis is bijvoorbeeld gemakkelijk te houden in een vissenkom of bak en heeft verder niet veel meer dan een plantje en voeding nodig. Er zijn ook een aantal vissoorten die in warm water leven, maar ook koud water kunnen verdragen dat niet kouder is dan 17°C. Voor warm water vissen is meer nodig. U heeft bijvoorbeeld een afgesloten aquarium nodig met verwarming, verlichting en een filter. Daarnaast is het ook handig om een zuurstofpompje in het aquarium toe te voegen. Ook kun je meer vissoorten en grotere aantallen in een aquarium houden.

U kunt altijd bij ons terecht voor een compleet advies. Wanneer u een vis wilt aanschaffen kunt u bij ons de juiste artikelen bij elkaar zoeken.

Vissen kunnen ook last hebben van verschillende ziekten, wanneer een vis zich niet goed voelt kun je dit aan het volgende zien: op de rug zwemmen, met de kop naar beneden liggen, witte (vreemde) stippen op het lichaam, rode kieuwen, snelle ademhaling en andere afwijkingen. Wanneer de waarden van een aantal stoffen in het aquarium afwijken van het normale kan dit ook voor ziekten zorgen en soms zelfs tot de dood. Als u ziet dat er een vis in uw aquarium bepaalde afwijkingen vertoont is het belangrijk om deze in quarantaine te plaatsen om verdere besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. De volgende ziektes kunnen voorkomen bij vissen:

Virus infectie.

Bacteriële infectie: kieuwinfecties (rode gezwollen kieuwen), vinrot (witte randen aan de vinnen) of huidinfectie (rode plekken op de huid en vis schuurt langs stenen).

Schimmelinfectie.

Parasieten: Flagelaten (vermagering, witte en slijmerige ontlasting en een opgezwollen buik), Sporozoa (De kleur van de vis verdwijnt, de vis kan niet meer recht zwemmen)of Witte stip (witte stippen op vinnen en huid).


Producten voor uw vissen

Openingstijden

De openingstijden van onze
winkel en trimsalon zijn:

Maandag: 13.00 - 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 9.15 - 18.00 uur
Zaterdag: 9.15 - 17.00 uur

 

Contactgegevens

Black en White Dierenspeciaalzaak
Trimsalon - Nieky'Z exclusieve sieraden

Groeneweg 10-14 – 1381 CM WEESP
telefoon: 0294 - 41 07 92
e-mail: contactpagina

vispas

asiel